Преди да е завършило разследването и преди да са събрани доказателства не

...
Преди да е завършило разследването и преди да са събрани доказателства не
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Случаят на Струма ще отшуми и накрая пак няма да бъдат направени изводите

Преди да е приключило следствието и преди да са събрани доказателства не може обществено да се изнася съществена версия за тежката злополука. Това съобщи някогашният шеф на Националната следствена служебна Бойко Найденов пред БНТ за нещастието на " Струма ".

За няколко дни не могат да бъдат направени съществени заключения за виновността за злополуката. Ако става въпрос за човешка неточност, то тя ще е ориентирана против лидера на рейса, само че може да е умрял и от инфаркт. В общественото пространство се насажда облик на разположение, което е отговорно, и за това би трябвало да се внимава, изясни Найденов.

Той призова да се изчака края на следствието, само че и призна, че не постоянно може да се стигне до истината. Разминаването е в говоренето. Едни очевидци могат да възприемат един по-интензивен пожар като взривена бомба. Разследването е това, което прави - да разпита разнообразни хора, да откри, само че гърмежът оставя следи. Чака се резултат, проучват се всички данни и тогава се стига до умозаключение, разясни Бойко Найденов.

" Може да е терорист Х изчезналият 8-ми човек, който е жив от злополуката, може да няма подобен човек, само че с едно такова говорене хората стартират да не знаят в какво да имат вяра и най-после не имат вяра в нищо ", разяснява някогашният шеф на Национална следствена служба.

Бойко Найденов е сигурен, че и този случай ще отшуми и най-после отново няма да бъдат направени изводите. " Има една приказка, че корупцията убива и в тази ситуация убива. " Така са поставени нещата, че рейсовете пътуват непрестанно, минават по два пъти на седмица границите и в случай че се откри, че от самото начало е бил на ръба на закона, то някои някъде не си е приключил работата. Така е и по пътищата с маркировките, безапелационен бе Найденов.

Той е сигурен, че проверяващите органи ще положат големи старания да разплетат нещастието. Не бива едни хора, които са забъркани в даден проблем, да се пускат разнообразни версии, а други да го опровергават, сподели още Найденов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР